top of page
Søk

Corona Virus, covid-19


Global Pandemi

Vi har møtt en krig som kom sjøveien, et terrorangrep i en hvit varebil. Nå er det et hissig mikroskopisk virus som truer befolkningen. En global pandemi har nådd de norske hus og hjem. Det er en merkelig tid vi er inne i, for mange kan det være en utfordring å takle den nye hverdagen som er over oss. Med hjemmeundervisning, hjemmekontor, x- antall familiemedlemmer, både tobente og firbente, oppå hverandre nesten døgnet rundt. Det er ikke rart at man blir litt svett i barten....


Startet i Kina desember 2019

Utbruddet startet i storbyen Wuhan i Hubei-provinsen i Kina i desember 2019, og ble i begynnelsen knyttet til et mat marked i byen. Viruset ble identifisert av kinesiske helsemyndigheter 7. januar 2020.

Det nye Corona viruset kommer trolig fra flaggermus og har overført smitten til menneske i slutten av 2019, enten direkte eller via et annet dyr. Sykdommen sprer seg raskt. Antallet bekreftede tilfeller på verdensbasis nærmer seg 100.000 mennesker. Over 3000 er døde. Covid-19 finnes nå i 80 land og i alle verdensdeler.


Hvordan smitter Corona viruset?

Sykdommen smitter som ved vanlig forkjølelse og influensa ved at virus overføres fra luftveiene hos en syk person, på tre måter:

  • Gjennom luften ved at den syke nyser eller hoster slik at viruset pustes inn eller kommer i kontakt med slimhinnen i øyne, nese eller munn hos personer som står i nærheten.

  • Ved direkte kontakt når den syke har fått viruset på hendene og overfører det ved kontakt med andre.

  • Ved indirekte kontakt når viruset har blitt overført til inventar eller gjenstander gjennom nys/host eller ved at den syke eller andre har hatt viruset på hendene, og andre kommer i kontakt med gjenstanden.


Forhindre spredning av smitten

  • Bruk albuekroken: Om du ikke har papirlommetørkle tilgjengelig når du hoster eller nyser, bruk albuekroken.

  • Håndvask: Vask hendene ofte og grundig, spesielt når du har vært ute blant folk.

  • Desinfeksjonsmiddel: Hånddesinfeksjon med alkohol er et godt alternativ når vanlig håndvask ikke er mulig

  • Unngå folkemengder, og hold avstand til hverandre.


Norge står i dag overfor en økonomisk krise som følge av viruset COVID-19. Enkelte bransjer er helt stillestående, noen må begrense driften, ansatte permitteres og mange praktiserer hjemmekontor for å beskytte både seg selv og medmennesker. Vi står altså overfor en tid som er preget av mye usikkerhet.

Elektrolyseklinikken er pålagt å holde stengt i denne perioden og det er usikkert når driften er i gang igjen. Men vi forholder oss til myndighetene og følger alle gode råd. Vi oppfordrer alle til å gjøre det samme. 


Ta vare på deg selv

De fleste har skjønt det viktigste nå: Vi skal ta vare på hverandre uten å ta på hverandre. Vi skal holde sammen, men holde avstand til hverandre. Holde hode kaldt og hjertet varmt.

Og det aller viktigste er å vaske hendene, hoste riktig og desinfisere seg.

Følg myndighetenes råd du også og bruk sunn fornuft, hold deg hjemme.21 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page