top of page
Søk

Ulike hårfjerning metoder

Oppdatert: 6. mar. 2020

Millioner av mennesker i verden bruker mye tid og penger på å fjerne uønsket hårvekst. Tradisjonelle metoder inkluderer barbering, napping, voksing, hårfjerningskrem, laser og Elektrolyse behandling.


Fjerning av uønsket hårvekst ved bruk av laser eller lysbehandling kan gi langvarig hårreduksjon. At endel klinikker som selger slik behandling omtaler det som permanent hårreduksjon, kan forlede mange til å tro at hårene er permanent fjernet. Det er de ikke. Så langt er det ikke vist at noen laserbehandling har fjernet hårvekst permanent ifølge NHI.no
Ulemper med laser?

Det finnes utallige mange typer laser på markedet og ikke alle holder det de lover. Så vær kritisk og selektiv hvis du velger å gå for laser. For å kunne utføre en laserbehandling, skal man ikke være brun, og man må ikke ha vært i solen, eller ha brukt selvbruningskrem de siste 4 ukene før behandling. Man skal heller ikke ha vokset, bleket eller nappet hårene i forkant av en behandling. Hårene som skal behandles må være mørke, dvs. sorte eller mørkt brune. IPL eller Laser er ikke effektiv der det ikke er pigment, det vil si at hvitt, grått og rødt hår er ikke egnet.

Alle områder på kroppen kan behandles med unntak rundt øynene og genitalia området (bikini kan behandles). Dunhår kan ikke behandles. Det bruker også å være igjen enkelte hårstrå, men de er som regel mye tynnere enn det opprinnelige håret. Ved hormonelle forstyrrelser kan det være vanskeligere å oppnå et tilfredsstillende resultat. I tillegg så vil ikke hårene være borte for godt, de kan være borte fra 6 mnd opp til 2-3 år, men så vender de stadig tilbake. Laserklinikker anbefaler 1-3 oppfølgingstimer regelmessig for å holde hårene i sjakk. Så alt i alt er det en del ulemper med laser, men sørg for å finne de mest seriøse i markedet dersom du skulle ønske å prøve det ut.


Elektrolysebehandling

Elektrolyse er den eneste behandlingen som er godkjent som permanent hårfjerningsmetode av amerikanske FDA. Laser hårfjerning klassifiseres som en metode for permanent hår reduksjon. Elektrolyse er altså den sikreste, dokumenterte metoden dersom du virkelig ønsker et permanent og varig resultat. Som alle andre medisinske behandlinger, er heller ikke elektrolyse helt uten risiko for bivirkninger. Blant de viktigste bivirkningene du bør være klar over er:


  • Behandling kan gi noe ubehag i det epilatoren føres inn og når strømmen bryter ned i hårroten. Men en Embla krem som smøres på huden vil dempe smerten.

  • Huden kan bli litt rød og øm den første tiden i etterkant, men dette er bare midlertidig og vil gå raskt tilbake til normal tilstand igjen.

  • I få tilfeller kan det oppstå arrdannelse i huden etter elektrolyse. Så derfor er det en fordel å velge en terapeut med god erfaring og godt omdømme dersom du blir behandlet.

  • I sjeldne tilfeller kan det oppstå pigmentforandringer i huden. En grunn til dette kan være at området blir eksponert for sterkt sollys. Derfor er det svært viktig med høy sol faktor på området som er blitt behandlet uansett om man soler seg eller ikke.

1 389 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page