top of page
Søk

Voksing

Oppdatert: 6. mar. 2020

Voksing av ansikts hår, stimulerer til økt gjenvekst.

Derfor anbefaler vi ikke voksing, kun elektrolysebehandling.



Hva er elektrolyse behandling?

Under en elektrolyse behandling føres en syltynn engangs nål ned i hårsekken, en svak strøm tilføres, slik at håret løsner og vevet i hårsekken ødelegges. Vi bruker Elektrolyse/Blend metoden fordi det er den mest effektive og skånsomme behandlingsformen og den fjerner ALLE HÅR TYPER.

Elektrolyse kan gi deg arr og pigmentering, dersom den ikke blir riktig utført. Hos våre terapeuter kan du føle deg trygg, vi er spesialutdannet innenfor faget og har mange års erfaring.

Vi utfører elektrolyse hovedsakelig på små områder som overleppe, hake, kinn, bryn, armhule etc. Men elektrolyse kan i teorien utføres på hele kroppen, så bestill en gratis konsultasjon så finner du ut av dette i samråd med din terapeut


Voksing

Voksing er et alternativ mange bruker for å kvitte seg med uønsket hårvekst. Hårfjerningsvoks fås kjøpt på parfymerier, og du kan vokse hjemme eller hos din hudpleier. Voksing er dyrere enn barbering men på den annen side tar det lengre tid før hårene vokser ut igjen. Når man vokser river man ut håret med roten sammen med en del av overhuden (epidermis), derfor egner voksing seg best på områder hvor man har tykkest hud, eksempelvis legger, bikini, armhuler, rygg, bryst. Unngå sarte hudområder som for eksempel ansikt.

Voksing kan i noen tilfeller redusere hårmengden gjennom en årrekke med jevnlig voksing.

Unngå områder som er hormonelt styrt. Med dette mener vi områder som overleppe, hals, hake og kinn. Vokser du disse områder kan man forvente en økende hårvekst i stedet for en reduksjon med tiden.


Barbering

Barbering er en billig, effektiv og smertefri måte å fjerne hårene på. Men det er en kortvarig glede, da hårene gjerne er ute igjen etter 1-3 dager. Siden hårene kuttes rett av ved hud overflaten, vil hårene oppfattes desto stivere og mer stikkete når de vokser ut igjen.

Barbering trigger derimot ikke til økt gjenvekst slik voksing gjør, men kan skape andre problemer som kviser/byller og inngrodde hår.


Hårfjerning med tråd / threading

Threading er en form for hårfjerning som særlig brukes på mindre områder som bryn, overleppe, hake og kinn. Teknikken går ut på å nappe hårene ved hjelp av en bomulls tråd. Behandlingen bør gjentas hver 7-14 dag. Ulempen med threading er at det kan gi pigmentering på områder som overleppe, hake og kinn.


Hårfjerningskrem

Disse hårfjerningskremene bør ikke brukes for hyppig. Mange av kremene inneholder stoffer som man kan reagere på. Men skulle du allikevel ty til en hårfjerningskrem så følg bruksanvisningen nøye og ikke la kremen sitte på for lenge, da dette gjerne øker risikoen for en hud reaksjon. Unngå sarte hud områder og prøv gjerne på et lite område først før du går fult i gang. Behandlingen bør gjentas hver 7-12 dag.


Laserbehandling

Det finnes mange typer laser og de aller fleste laser behandlingene er kun en permanent hår reduksjon. Med dette menes at laser IKKE tar ALLE hår typer, men kun de aller kraftigste og mørkeste hår typene. Man kan forvente en hår reduksjon på inntil 30-50%, så derfor vil laser være en fordel dersom man har mye hår på store områder som skal behandles.

En kombinasjon med laser og elektrolyse ville derfor være ideelt. Skal man kun behandle et lite område som for eksempel overleppe, hake og kinn så anbefales det kun elektrolyse.


696 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page