top of page
Søk

Laser

Oppdatert: 6. mar. 2020

Fungerer laser på hårfjerning? Vil jeg få et varig resultat? Hvilket fordeler og ulemper er det ved laser? Hvilket type laser skal jeg velge? Hvem skal jeg gå til?

Det er mange spørsmål man burde stille seg før man går for en laser behandling og vi kan skjønne det er mye å tenke på, derfor har vi gjort litt research for deg og samlet de viktigste punktene i denne artikkelen.Hva er Laser?

Laser er forkortelse for «light amplification by stimulated emitted radiation”, oversatt til norsk - lysforsterkning ved stimulert utsendt stråling. Stråling som blir synkronisert til en spesifikk bølgelengde for å oppnå maksimal effekt.


Det finnes mange forskjellige IPL lasersystemer på markedet i dag. Disse systemene er blitt meget populære på markedet på grunn av den lavere innkjøpsprisen for klinikken og muligheten til å bruke maskinen til mange ulike typer behandlinger.

Ved bruk av IPL til hårfjerning vil ikke lyset klare å penetrere dypt nok ned i huden. Hårsekken som ligger dypt i huden vil derfor ikke bli behandlet tilstrekkelig, kun nok til at det løsner. Hårene som blir behandlet, vil bli borte, men kommer tilbake etter en liten periode. Dette kan vi forklare med at IPL har lys som beveger seg i en ujevn spredning som ett vanlig lampelys. Med andre ord IPL er ikke en laser selv om de fleste klinikker selger det til kunden som en laser behandling. IPL er heller ikke klassifisert som Laser og har derfor tidligere ikke hatt de samme strenge kravene som Laser utstyr har.

Ulemper med laser

  • Fungerer ikke på hårstrå med lite eller ingen pigment. Som for eksempel, lyst/blondt hår, rødt, grått og «dun hår».

  • Kan ikke behandles på hud som er solbrun eller genetisk mørk.

  • Større sjanse for brannskader i huden

  • Mer smertefullt for kunden, fordi lasermaskinen ikke har innebygd avkjøling.

  • Kostbart


Diode laser

Teknologien står selvsagt ikke stille og det har også kommet ut forbedret Laser maskiner av ulik kvalitet, som for eksempel Diodelaser. Denne maskinen opererer med en optimal bølgelengde til hårfjerning og vil derfor kunne nå helt ned i dypere hårrøtter. Så har du mye hår på større områder som for eksempel legger, lår, rygg, vil det være en stor fordel å kombinere Diodelaser etterfulgt av elektrolyse behandling.

Tips og råd

Et annet råd til deg som kunde, er å bli mer OBS når du besøker klinikkers hjemmeside.

Hva er det de EGENTLIG skriver. Etter å ha surfet rundt på nettet ser jeg mange lure formuleringer og urovekkende mange lover ting som ikke holder mål.

Tidligere var det kun mulig å behandle mørke hår på lys hud. Men nå hevdes det at ny teknologi gjør det mulig å behandle alle typer hår på alle hud typer. Ta dette med en klype salt.

Lyse, rød og grå hår kan reduseres med opptil 40-45%. Man kan sikkert behandle alle typer hår, men effekten på disse type hår er fortsatt ikke veldig imponerende. Det er flere og flere som skriver «langtidsreduksjon» av hårvekst noe som vil være mer korrekt.

Selv om maskinen lover flotte resultater så er det ikke alltid at man havner i riktige hender. Her skal det være autorisert helsepersonell med lang erfaring som bør stå bak spakene. Når dette er sagt, så kan laser behandlinger sikkert hjelpe mange og det vil være en lettelse på sjenerende og uønsket hårvekst på store områder. Og det er jo fint å kunne være mer eller mindre hår fri i en lengre periode enn å vokse og barbere seg annen hver dag.

134 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page